Etiketter

onsdag 8 januari 2014

Läslogg 1 - Oönskad

Det utspelar sig 2140 i England. Anna bor på en gård som kallas Grange Hall. Där bor det cirka 500 barn och alla är oönskade. De oönskade är de barn som inte borde finnas men ändå finns. De blir slavar. Dem är oönskade eftersom världen är överbefolkad eftersom det finns mediciner som gör att du lever länge. Alla barn som har två namn är önskade och alla med ett namn är oönskade. Anna tänker ofta vad som händer med de oönskade i andra länder än i England. När Anna var liten ställde hon ofta till problem för sig själv med sedan hon kom till Grange Hall så har hon lärt sig att ta ansvar. Hon är väldigt lätt lärd och Mrs Pincent som är hushållerska i huset tror att det kommer gå bra för Anna i framtiden. 

Något som skiljer framtiden från vår tid är att man kan inte frakta mat längre med flygplan. De flesta odlar sin mat själv. Öknarna håller på att försvinna eftersom vi människor bygger upp bostäder där också eftersom jorden är överbefolkad. 

Anna är snart 15 år gammal och då ska hon börja jobba. Det innebär att Anna är en blivande och då testas hon. Hon fick en gång praktisera hos Mrs Sharp i tre veckor. Där fick hon lära sig att vara hushållerska. Mrs Sharp gav henne sin dagbok. En dag så öppnar Anna dagboken och börjar skriva och hon kan knappt sluta. Men hon är rädd att någon ska upptäcka att hon har en dagbok för då kan hon straffas. Eftersom att det är lagligt att slå barn så är hon rädd för det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar